TMMOB GEMİMO 42. DÖNEM YÖNETİM KURULU GÖREV DAĞILIMI

03 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen seçim sonrası, Kadıköy 3’üncü İlçe Seçim Kurulu resmi onayı ile alınan mazbataya istinaden 12 Mart 2024 Salı günü gerçekleştirilen ilk yönetim Kurulu Toplantısında yapılan görevlendirme ile Ahmet Yaşar Canca GEMİMO’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

TMMOB GEMİMO- Teknik Enspektörlük Eğitim Sunumu. (Testing and Certification of Materials) 13 Şubat 2024

Sayın Üyemiz ; 13 Şubat 2024 tarihinde TMMOB GEMİMO GENEL MERKEZ' de Sn. Kasap Mustafa ERDOĞAN Hocamızın Teknik Enspektörlük Eğitim Sunumu'na ait detaylar aşağıda bilgilerinize gönderilmiştir. Program ücretsiz olup,katılımcı kontenjanı sınırlı sayıda olması sebebiyle , kayıt için ön başvurularınızı bilgi@gemimo.org mail adresi göndermenizi rica edeceğiz. Best Regards / Saygılarımızla TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası

TMMOB GEMİMO Enspektör Eğitim Programı Sonuç Bildirisi

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO), denizcilik sektöründeki ülke ve toplum yararı doğrultusunda üretimin ve kalitenin artırılmasını hedefleyen, üyelerin mesleki hak ve yetkilerini koruma amacı güden bir kuruluştur. Bu çerçevede, odanın amaçları doğrultusunda, Türk Armatörler Birliği (TAB) ile birlikte gerçekleştirilen Enspektör Eğitim Programı, sektördeki teknik personelin uluslararası standartlara uygun bir şekilde eğitilmesini sağlayarak, mesleki yetkinliği arttırmakta ve sektördeki kaliteyi yükseltmektedir. T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğü de eğitimin niteliğinin arttırılması için idare tarafından Ambarlı Liman Başkanı’nı eğitmen olarak görevlendirmiş ve eğitime katkı sunmuştur.

TMMOB GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLERİ ODASI ENSPEKTÖR EĞİTİMİ

TMMOB GEMİMO’nun amaçları içerisinde meslek alanıyla ilgili konularda denizcilik sektörünün ihtiyacı olan her kademedeki teknik personel için ulusal, uluslararası veya şirket nezdinde, gerek zorunlu olan gerekse de ihtiyaç olarak görünen eğitimlerin ve belgelendirmenin yapılabilmesi için eğitim programları düzenlemek de mevcuttur. Bu misyon ve teknik vizyon gereği ve görülen ihtiyaç üzerine, ülkemizin denizcilik işletmelerinin ihtiyaçlarına cevap vermek ve niteliği artırmak için, enspektör kavramının, enspektörün görev ve sorumluluklarının ve tüm güncel teknik detaylarının anlatılıp tartışılacağı ülkemizde üçüncü defa olmak üzere , TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve Türk Armatörler Birliğiyle beraber yapılması planlanan Enspektör Eğitim Programının detayları aşağıdaki gibidir. Eğitimler TMMOB GEMİMO oda merkezinde gerçekleştirilecektir.

TMMOB EĞİTİM SEMPOZYUMU 4 KASIM 2023 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

4 Kasım 2023 tarihinde Ankara'da Makina Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan TMMOB Eğitim Sempozyumu'nun Programı yayınlandı. Sempozyum TMMOB adına yapılacak açılış sunumunun ardından, dört oturumda mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı eğitiminin sorunlarını ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri tartışılacak. Sempozyum programına ulaşmak için tıklayınız.

Jean Monnet Burs Programı 2024 -2025

T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İş Birliği ve Proje Uygulama Genel Müdürlüğü Jean Monnet 204 -2025 Akademik Yılı Burs Programı

“Uygulamalı Teknik Enspektör Eğitim Programı Basın Bildirisi”

TMMOB GEMİMO ve TÜRK ARMATÖRLER BİRLİĞİ “Uygulamalı Teknik Enspektör Eğitim Programı Basın Bildirisi” TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO), kurulduğu günden bu yana gerek kamu yararına gerekse de üyelerinin faydasına denizcilik alanındaki her türlü bilimsel gelişmeyi takip etmekte ve gerekli bilgilendirmeleri yapmaktadır. GEMİMO, mesleğin ulusal ve uluslararası alanda temsiliyetinin, yoğun rekabetçi bir düzen içerisinde eksiksiz gerçekleştirilebilmesi için meslek alanlarıyla ilgili konularda her türlü eğitim, araştırma, teknik inceleme faaliyetlerinde bulunmaktadır. Bu girişimleri bilimsel yayın organlarında, kongre ve sempozyumlarda da toplumun tüm kesimi ve meslek paydaşlarıyla paylaşmaktadır.

YAKAMOZ Dönüşümsel Liderlik Eğitimi Talep Toplama

YAKAMOZ Dönüşümsel Liderlik Eğitimi Talep Toplama Formu

18 Mayıs “Uluslararası Denizci Kadınlar Günü" Yönetici Yetiştirme Programı

TMMOB GEMİMO olarak; 18 Mayıs günü “Uluslararası Denizci Kadınlar Gününde, oda merkezimizde kadının denizlerdeki varlığını kokteyl eşliğinde kutlarken, “Yönetici Yetiştirme Programı” eğitimini sizlere sunduk ve planlanan program kapsamınsa önde gelen kişisel gelişim uzmanı Dr. Gürkan Sekmen'in (@elyapimiruhlar) “Dönüşümsel Liderlik” adlı eğitimi ile başlayacağımızı sizlerle paylaştık.

GATE RUDDER® YENİLİKÇİ DÜMEN VE SEVK SİSTEMİ

GATE RUDDER®, gemi mühendisliği araştırmacılarının belirttikleri gibi, bağımsız kontrollü ikiz dümen yelpazesi, nozul destekli momentum etkisi, enerji verimliği, kavitasyon, titreşim ve gürültü avantajının sağladığı dayanım kabiliyeti ile gemi sevki alanında yeni bir devir açmaktadır.

ETKİNLİKLER

HABERLER & DUYURULAR


IV. ENSPEKTÖR EĞİTİMİ DUYURUSU

Devamı...


TMMOB GEMİMO 42. DÖNEM YÖNETİM KURULU GÖREV DAĞILIMI

03 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen seçim sonrası, Kadıköy 3’üncü İlçe Seçim Kurulu resmi onayı ile alınan mazbataya istinaden 12 Mart 2024 Salı günü gerçekleştirilen ilk yönetim Kurulu Toplantısında yapılan görevlendirme ile Ahmet Yaşar Canca GEMİMO’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Devamı...


GLOBAL MARTIME CONGRESS

Devamı...


Gemi ve Su Araçlarında Gazdan Arındırma "Gaz Ölçüm Uzmanı Semineri"

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, 1 Şubat 2022 tarihinde 31737 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Gemi ve Su Araçlarında Gazdan Arındırma Yönetmeliği"nde TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası, Gaz Ölçüm Uzmanı Semineri düzenleme konusunda yetkilendirilmiş olup, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü tarafından uygunluğu alınmıştır.

Devamı...